top of page
IMG_6732.JPG

Over mij

Oke, maar wie ben jij dan eigenlijk?

Ik ben Ruby Huissen, afgestudeerd Maatschappelijk Werker, Psychosociaal therapeut en Kindertherapeut. Mijn passie is het helpen van mensen om weer in contact te komen met hun kracht en van daaruit zelfstandig en moedig hun leven weer verder op en aan te pakken. Dit is namelijk iets wat ik tijdens de opleiding bij Psychodidact en met hulp van een fantastische psychosociaal therapeut (Anouk Seegers, praktijk Perspectief) zelf heb mogen leren. Dit heeft mijn leven zo onwijs veel rijker, voller, warmer, creatiever en draagbaarder gemaakt. Iets wat ik nu heel graag, met alle tools die ik heb geleerd, anderen ook wil helpen ontdekken. 

Ik woon samen met mijn dochter in Ritthem waar ik ook mijn praktijk voer. Naast mijn passie voor zelfontwikkeling zing ik in een bandje, en houd ik van schilderen, hardlopen en reizen. Oke, dit laatste is wat lastiger met een peuter thuis, maar het is nog altijd een passie van me ;)

In mijn werk als psychosociaal therapeut en kindertherapeut vind ik het belangrijk dat je je gerespecteerd voelt. Ik zie het als mijn missie om mij tijdens onze gesprekken te verdiepen in jouw beleving en hier zonder oordeel naar te kijken. Samen gaan we op zoek naar hoe die beleving tot stand is gekomen om ervoor te zorgen dat we de juiste manier vinden om je te helpen omgaan met je problemen. Hierbij is zorgvuldigheid van mij gevraagd als therapeut. Ik luister en analyseer en zorg ervoor dat ik je op de juiste manier aan het helpen ben door mijn deskundigheid als therapeut en door steeds weer terug te komen bij jou en hoe jij de situatie ervaart. Ieder mens is immers uniek dus wat voor de een als een goeie aanpak kan werken, werkt voor iemand anders niet of niet fijn.

 

Het laatste punt van mijn missie is verantwoordelijkheid. Deze is niet als laatst genoemd omdat hij minder belangrijk is, integendeel. Een hulpverleningstraject heeft verantwoordelijkheid nodig die blijft waar deze hoort. Mijn taak als therapeut is om te zorgen dat de verantwoordelijkheid zijn juiste plaats heeft en door middel van gesprekken en methodieken jou te helpen bij het dragen van jouw verantwoordelijkheid. Door om te kunnen gaan met waar jij verantwoordelijk voor bent kun je namelijk groeien en weer anders omgaan met de problemen die je ervaart. Geluk is niet de afwezigheid van problemen maar het vermogen om hiermee om te kunnen gaan.

 

Kortom: ik wil graag op een deskundige manier helpen om je, op een manier die bij jou past, om te kunnen laten gaan met de problemen die je ervaart.

Zo kun je het proces doorlopen dat nodig is om weer met rust en ruimte in jezelf EN met nieuwe handvaten aan de slag te gaan met net zo veel tijd als nodig is. Uit jezelf halen wat jij eruit wil halen en vinden wat jij nodig hebt.

Contact
bottom of page